În luna octombrie 2018, a demarat proiectul internaţional „Living Books in Schools” la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Satu Mare, partener în acest demers cu alte trei instituţii de învăţământ din Europa.

Scopul principal constă în implementarea, în perioada următorilor 2 ani, a metodei non-formale „Living Library” în educaţia formală, cu participarea profesorilor şi a elevilor.

Proiectul a fost aprobat de Agenţia Naţională din Serbia. Partenerii implicaţi sunt: 1.Elementary School Kosta Trikovic, Novi Sad, Serbia – coordonator; 2.Slomo – drustvo za trainostni razvoi – NGO, Slava, Slovenia; 3.Miedzynarodowa Szkola Podstawowa Edukacji Innowacyjnej w Lodzi, Lodz, Polonia; 4.Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Satu Mare, România.

Iniţiatorii şi organizatorii vor implementa acest mod alternativ de învăţare prin acţiunile întreprinse de trei echipe de proiect: o echipă de voluntari, o echipă Etwinning şi una propriu-zisă de Living Books (Oameni care au poveşti de viaţă ce merită a fi ascultate şi a căror experienţă poate fi folosită în scop educativ).
În cadrul proiectului se vor organiza evenimente în parteneriat cu câteva instituţii de pe plan local: Biblioteca Judeţeană, Asociaţia pentru copii şi tineri „Act 4U”, Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Eurostudy etc. Vor fi promovate principii precum egalitatea de drepturi, toleranţa, nediscriminarea, într-o Europă în care globalizarea este o direcţie evidentă.
Proiectul „Living Books in Schools” este cofinanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+, KA2 Parteneriate strategice.

Back to top

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii